Csökkenő homlokráncok

Mit mondhatnak neked a homlok ráncai? Az egyik, azt jelezheti, hogy te egy nagyon kifejező személy. Azt is, hogy egy mélyebb pillantást az általános egészségi állapot, valamint a jólét. Mint a mosoly vonalak és a szemöldök vonalak, valószínű, hogy szeretné elrejteni ezeket a vonalakat a homlokán, amennyire csak lehetséges, a törekvés a sima bőr. Ebben a cikkben megnézzük, miért alakulnak ki a homlokráncok, és mit tehetünk, hogy kitöröljük és megakadályozzuk őket.

Hogyan Alakulnak Ki A Homlok Ráncok. Az occipitofrontalis egy izom, amely a homlokát, a fejbőrét és a tarkóját öleli fel. Különösen az occipitofrontalis elülső hasa felelős azért, hogy felemelje a szemöldökét, ráncolja a homlokát, amikor ideges, szomorú vagy zavaros vagy akkor is, ha számítógép képernyője előtt olvas vagy ráncol.

Az UVA-sugarak mélyen behatolhatnak a bőrbe

1Hasonlóképpen, a glabelláris vonalak, más néven homlok barázdák vagy ráncos vonalak, kicsi, függőleges vonalak, amelyek a szemöldök között jelennek meg, ahol a procerus izom található. Ahogy öregszik, a szervezet termel kevesebb kollagén, elasztin, ami azt jelenti, a bőr elveszti a képességét, hogy bepattan az eredeti sima állapotban. Az ismételt arckifejezések elkezdenek ráncokat hagyni az arcán. Ha gyakran felemeli a szemöldökét, például, végül állandó vonalakat alakít ki a homlokán.

Nap Kár. A fotoaging az UV sugarak által okozott korai öregedésre utal. Különösen az UVA sugarak mélyen behatolhatnak a bőrbe, ami negatívan befolyásolja a kollagénszálakat, és elősegíti az abnormális elasztin növekedését. Amikor kint vagy, a homlokod sok napsütést kap. Ha nem visel semmilyen védelmet, például fényvédőt vagy széles karimájú kalapot, akkor a homloka hajlamos a finom vonalakra és ráncokra. Dohányzás.

A Journal of Dermatological Medicine 2007-es tanulmánya szerint a dohányfüst károsíthatja a kollagéntermelést, és lebonthatja a meglévő kollagén-és elasztinrostokat. A dohányzás, szívás vaporizátorral biztosan befolyásolja az alsó része az arc-a folyamatos tisztogatás az ajkak vezet vonalak, megereszkedett bőr. A dohányzás hatása azonban az arcod többi részére is látható, különösen akkor, ha ismételten kancsal, hogy füstöt tartson a szeméből. Stressz
Homlok vonalak gyakran nevezik “gond vonalak” – ha te hangsúlyozta, vagy ideges, ráncolja a homlokát.

Hidratálja a bőrt, és védje a külső károsodásoktól

2De a stressz biológiailag is hatással lehet rád. A krónikus stressz felgyorsítja az öregedési folyamatot, és ráncokat okoz – derül ki az Inflamm Allergy Drug Targets című 2014-es cikkéből. Ennek oka az, hogy a kortizol, a stressz hormon, akadályozhatja a kollagén termelést, ami megnehezíti a bőr számára a természetes sima textúrájának fenntartását szív-érrendszeri betegség 2018-ban az Európai Kardiológiai Társaságnak bemutatott tanulmány szerint számos mély homlokránc jelezheti a szívbetegség magas kockázatát.

Az elmélet az, hogy ezek a gyűrődések az ateroszklerózishoz, az artériák keményedéséhez kapcsolódnak. További kutatások folynak ebben a témában, és a homlokráncok önmagukban nem szolgálhatnak a szív állapotának magányos diagnózisaként.

Ha észrevette, hogy a homlokán lévő vonalak egyre mélyebbé válnak, látogasson el egy bőrgyógyászra vagy egy szívspecialistára. Érdemes olyan bőrápoló termékeket keresni, amelyek elősegítik a kollagéntermelést, hidratálják a bőrt, és megvédik a külső károsodástól. Itt vannak a legjobb összetevők, amelyeket beépíthet az öregedésgátló bőrápolási rutinba a homlok vonalak száműzéséhez.

A Retinol népszerű öregedésgátló összetevő. Az A-vitamin származéka, a retinol serkenti a kollagéntermelést, és felgyorsítja a sejtforgalmat-természetes funkciók, amelyek az életkorral csökkennek. Ellentétben a tretinoinnal és a Retin-A-val, amelyek csak receptre kaphatók, a retinol alacsony dózisú retinoidok, amelyeket a pulton keresztül lehet megvásárolni. Ez jobban megfelel minden bőrtípusnak, beleértve az érzékeny bőrt is.

A C-vitamin sokoldalú összetevő, amely elősegíti a kollagént

3Időbe fog telni, hogy eredményeket retinol képest csak receptre kapható társaik, amelyek több azonnali, de keményebb.  A C-Vitamin egy sokoldalú összetevő, amely elősegíti a kollagén szintézist, elhalványul a sötét foltok, felderül a tompa arcszín, valamint a szabad gyökök elleni pajzs. A tiszta C-vitamin instabil és hajlamos az oxidációra, ami azt jelenti, hogy rövid eltarthatósági ideje van. Azonban olyan C-vegyületeket fejlesztenek ki, amelyek nemcsak hosszabb ideig tartanak, hanem sokkal jobban segítik a bőrt az antioxidáns felszívásában.

A korai öregedés elleni legjobb védekezés a napi SPF. A ráncokat okozó UVA sugarak egész évben jelen vannak. A naptej viselése nem csak csökkenti a finom vonalak és ráncok kialakulását, de csökkenti a bőrrák kockázatát is. Érdemes megfontolni a kiegészítő napvédelmet is, például kalapot, napellenzőt és napszemüveget.